zeewierpasta

Zilte Zeewierpasta

Deze week heb ik een overheerlijke zeewierpasta (tagliatelle) gemaakt met zongedroogde tomaatjes, olijven, champignons en nog veel meer lekkere en gezonde groenten.

Hoe ik aan die zeewierpasta kom? Door de oplettendheid van Juglen Zwaan van aHealthylife.nl. Deze biologische zeewier is als tagliatelle te gebruiken en een bron van vezels, jodium (14,6 mg/100 gr), omega3 en plezier! Bovendien ook glutenvrij en heel plantaardig 🙂

Je kunt het 15 minuten laten weken voor een stevige bite of 12 minuten koken voor een ziltere smaak. De keuken rook behoorlijk naar zeelucht tijdens het koken, maar na afgieten en verwerken in de saus bleef er een heerlijke zachte neutrale zeesmaak over.

Je kunt een grotere bestelling plaatsen en dan krijg je een boekje erbij met recepten. Op de pagina van de Zeewierwijzer staat veel informatie over het goede en gezonde van zeewier met heel veel recepten.

Het is vaak lastig aan zeewier te komen, maar nu ik deze pasta online kan bestellen ben ik helemaal om. Voortaan elke week wel deze superpasta op ons bord! Supersnel te bereiden en superlekker.

Hier alvast een voorproefje!

Zilte Zeewierpasta met een Italiaans tintje:

Ingrediënten voor 2 personen: Scheut olijfolie; 40-50 gr gedroogde zeewierpasta van ‘I Sea’ en voor de saus: blik tomatenblokjes; 175 gr vegetarisch gehakt of Quorn stukjes; halve prei in ringetjes; 4 flinke zongedroogde tomaatjes in reepjes; 2 (rode) uien in stukjes; 4 tenen knoflook geperst; potje met olijvenringetjes op water; 1 verse tomaat in stukjes; half bakje kastanjeschampignons in plakjes. Peper en zout naar smaak (laatste hoeft helemaal niet, de pasta is al zilt genoeg), Italiaanse kruiden, scheutje balsamicoazijn en als garnering ‘wat groens’, bijvoorbeeld tuinkers.

Bereiding: Kook de zeewierpasta in een klein beetje water in ca 12 minuten beetgaar. Snijd ondertussen alle groenten. Fruit de uienstukjes in de olie en voeg de preiringetjes toe, bak 2 minuten, daarna de champignons en de zongedroogde tomaatreepjes even meebakken. Tomatenstukjes uit blik en de verse tomaat toevoegen, in een paar minuten goed verwarmen en als laatste de olijvenringetjes, balsamicoazijn, de geperste knoflookteentjes en de kruiden er bij doen. Nog even 1 minuut laten pruttelen.

Giet de pasta af, daarna niet spoelen onder de kraan, maar direct op een bord leggen of door de saus roeren. Serveren met ‘het groen’.

PS. Misschien kun je het afgegoten water wel drinken om zo alle mineralen te benutten van deze zeewier. Ik ga dit een volgende keer proberen, kijken of het binnen te houden is 😉

 

, , , , , , , ,

Reageren gesloten.