Archief per trefwoord | vegetarisch

Overheerlijke vegan mangotaart

Jardim das Cerejas in Lissabon

Jardim das Cerejas, ofwel De Kersentuin, in Lissabon is een super vegetarisch en veganistisch restaurant waar we onlangs hebben gegeten tijdens een 5 daagse city-trip. We kwamen na 2 dagen Lissabon-doen, tot de ontdekking dat in Lissabon het niet zo gebruikelijk is om vegetarisch, laat staan veganistisch, te dineren. Lokale restaurants zijn heel erg gericht […]

Lees verder Comments are closed
bloemkoolsaus

Bloemkool-Champignon (pasta)saus

Bloemkool in de koelkast en geen zin hebben in een traditionele bereiding? Dan is deze saus een prima idee. Lekker en origineel vind ik. Doet het altijd goed bij een etentje en te gebruiken bij (linzen)pasta, rijst, quinoa, aardappels. De saus is vegetarisch, maar je kunt er ook een veganistische variant van maken die net […]

Lees verder Comments are closed
pompoenhummus

Prima Pompoenhummus

Inspiratie opdoen voor een veganistische lunch in Apeldoorn is heel eenvoudig! Ga naar Café Eigen in Apeldoorn, een ambachtelijk eetcafé waar je in de zomer ook heerlijk in de stadstuin kunt vertoeven, en waar ze zoveel mogelijk biologische en/of lokale producten gebruiken. Met nu als winterlunch maar liefst 5 ambachtelijke broodjes met vegetarische of veganistische lekkernijen op […]

Lees verder Comments are closed
Kerst

Basic Kerstmenu 2016

Koken en samen tafelen is heerlijk. Met De Kerst nog heerlijker! Meestal hebben wij de traditie met Kerst een vega zuurkool- of boerenkoolschotel te maken (dit in een volgend blog). Maar voor de afwisseling is onderstaand menu ook niet te versmaden… Niet te versmaden omdat het heel degelijk is, niet al te veel ingrediënten nodig, […]

Lees verder Comments are closed
waterkerssalade

Wonderbaarlijke Waterkerssalade

Net voor de herfst invalt en het zonnetje nog schijnt, bij een heerlijk temperatuurtje van 20 graden, is een waterkerssalade met een goed (biologisch) brood, niet te versmaden. En ook nog eens snel en makkelijk op tafel te zetten. Waarom waterkers? Omdat ik het ten eerste een heerlijke pittige groente vind (een beetje radijs- mierikswortelachtig) […]

Lees verder Comments are closed
havermoutkoekjes

Havermout-appel-noten koekjes

Met Oud & Nieuw heb ik havermout-appel beignets met heel veel kaneel gemaakt en daarna had ik een kom geweekte havermout over. Ik doe hoeveelheden meestal ‘op het oog’ in een kom, ditmaal was mijn oog wel erg groot 😉 Dus nu in het nieuwe jaar deze havermout gebruiken voor koekrotsjes naar eigen smaak! Geweekte […]

Lees verder Comments are closed
vegan erwtensoep

Veganistische erwtensoep

De komende week gaat het weer vriezen! En wat is er heerlijker om te ontdooien met een kom dikke erwtensoep! Mijn moeder maakte altijd erwtensoep met schenkel en rookworst en daarbij kregen we roggebrood met Zeeuws spek te eten. Zo kennen de meeste mensen deze verwarmende dikke soep. Wat velen niet weten, is dat een […]

Lees verder Comments are closed
kruidcake

Bananen-Boekweit-Kruidcake

In de decembermaand kom ik in alle supermarkten de speculaasartikelen prominent tegen. En loop ik in de stad voorbij een bakkerswinkel, dan komt de geur van pepernoten mij tegemoet 😉 Heerlijk, heerlijk, maar vaak ook zo ongezond zoet met veel geraffineerde suikers. Onlangs heb ik een recept mogen ontvangen bij het Hof van Twello van […]

Lees verder Comments are closed
zeewierpasta

Zilte Zeewierpasta

Deze week heb ik een overheerlijke zeewierpasta (tagliatelle) gemaakt met zongedroogde tomaatjes, olijven, champignons en nog veel meer lekkere en gezonde groenten. Hoe ik aan die zeewierpasta kom? Door de oplettendheid van Juglen Zwaan van aHealthylife.nl. Deze biologische zeewier is als tagliatelle te gebruiken en een bron van vezels, jodium (14,6 mg/100 gr), omega3 en […]

Lees verder Comments are closed

Pin It on Pinterest