Archief per trefwoord | vegetarisch

boerenkool

Pittige Boerenkool Pasta

Nog eventjes en de eerste nachtvorst is weer over onze akkers getrokken 🙂 Daarom nu alvast een heerlijke veganistische boerenkoolmaaltijd (en tot vegetarische schotel om te dopen…). Een beetje vreemde combinatie misschien, boerenkool met sojasaus en zonnebloem (of pijnboom)pitten….en daarom juist aantrekkelijk om te maken, want iets nieuws! En lekker dat het was! Deze aanrader wil […]

Lees verder
Groente-Gratin

Groente Gratin

Ovenschotels zijn superhandig als er visite-mee-eters komen. Van tevoren klaarmaken en geen gestress in de keuken terwijl het elders in huis, o zo gezellig is 🙂 Een groentegratin is makkelijk én je kunt er zelf alle groenten in verwerken die je lekker vindt, of die voorradig zijn in de koelkast. In mijn (koel)kast lag het […]

Lees verder
Overheerlijke vegan mangotaart

Jardim das Cerejas in Lissabon

Jardim das Cerejas, ofwel De Kersentuin, in Lissabon is een super vegetarisch en veganistisch restaurant waar we onlangs hebben gegeten tijdens een 5 daagse city-trip. We kwamen na 2 dagen Lissabon-doen, tot de ontdekking dat in Lissabon het niet zo gebruikelijk is om vegetarisch, laat staan veganistisch, te dineren. Lokale restaurants zijn heel erg gericht […]

Lees verder
bloemkoolsaus

Bloemkool-Champignon (pasta)saus

Bloemkool in de koelkast en geen zin hebben in een traditionele bereiding? Dan is deze saus een prima idee. Lekker en origineel vind ik. Doet het altijd goed bij een etentje en te gebruiken bij (linzen)pasta, rijst, quinoa, aardappels. De saus is vegetarisch, maar je kunt er ook een veganistische variant van maken die net […]

Lees verder
pompoenhummus

Prima Pompoenhummus

Inspiratie opdoen voor een veganistische lunch in Apeldoorn is heel eenvoudig! Ga naar Café Eigen in Apeldoorn, een ambachtelijk eetcafé waar je in de zomer ook heerlijk in de stadstuin kunt vertoeven, en waar ze zoveel mogelijk biologische en/of lokale producten gebruiken. Met nu als winterlunch maar liefst 5 ambachtelijke broodjes met vegetarische of veganistische lekkernijen op […]

Lees verder
Kerst

Basic Kerstmenu 2016

Koken en samen tafelen is heerlijk. Met De Kerst nog heerlijker! Meestal hebben wij de traditie met Kerst een vega zuurkool- of boerenkoolschotel te maken (dit in een volgend blog). Maar voor de afwisseling is onderstaand menu ook niet te versmaden… Niet te versmaden omdat het heel degelijk is, niet al te veel ingrediënten nodig, […]

Lees verder
waterkerssalade

Wonderbaarlijke Waterkerssalade

Net voor de herfst invalt en het zonnetje nog schijnt, bij een heerlijk temperatuurtje van 20 graden, is een waterkerssalade met een goed (biologisch) brood, niet te versmaden. En ook nog eens snel en makkelijk op tafel te zetten. Waarom waterkers? Omdat ik het ten eerste een heerlijke pittige groente vind (een beetje radijs- mierikswortelachtig) […]

Lees verder
havermoutkoekjes

Havermout-appel-noten koekjes

Met Oud & Nieuw heb ik havermout-appel beignets met heel veel kaneel gemaakt en daarna had ik een kom geweekte havermout over. Ik doe hoeveelheden meestal ‘op het oog’ in een kom, ditmaal was mijn oog wel erg groot 😉 Dus nu in het nieuwe jaar deze havermout gebruiken voor koekrotsjes naar eigen smaak! Geweekte […]

Lees verder
vegan erwtensoep

Veganistische erwtensoep

De komende week gaat het weer vriezen! En wat is er heerlijker om te ontdooien met een kom dikke erwtensoep! Mijn moeder maakte altijd erwtensoep met schenkel en rookworst en daarbij kregen we roggebrood met Zeeuws spek te eten. Zo kennen de meeste mensen deze verwarmende dikke soep. Wat velen niet weten, is dat een […]

Lees verder