Archief per trefwoord | veganistisch

Overheerlijke vegan mangotaart

Jardim das Cerejas in Lissabon

Jardim das Cerejas, ofwel De Kersentuin, in Lissabon is een super vegetarisch en veganistisch restaurant waar we onlangs hebben gegeten tijdens een 5 daagse city-trip. We kwamen na 2 dagen Lissabon-doen, tot de ontdekking dat in Lissabon het niet zo gebruikelijk is om vegetarisch, laat staan veganistisch, te dineren. Lokale restaurants zijn heel erg gericht […]

Lees verder Comments are closed
Groen, groener, groentes!

Courgette-Avocado-Pistache-Pasta

Heel veel groenten, heel veel onverzadigde vetzuren, weinig koolhydraten en geen enkel dierlijk product in deze overheerlijke courgettepasta! Maar wel even je hoofd erbij om het klaar te maken….. Courgette-Avocado-Pistachenootjes-Pasta voor 2 personen Benodigdheden: Voor de spaghetti: 3 courgettes; 2 rode uien; 4 knoflookteentjes; 1 prei; 2 bosuien; Kipstuckjes van de vegetarische slager; eetlepel olijfolie; […]

Lees verder Comments are closed
bloemkoolsaus

Bloemkool-Champignon (pasta)saus

Bloemkool in de koelkast en geen zin hebben in een traditionele bereiding? Dan is deze saus een prima idee. Lekker en origineel vind ik. Doet het altijd goed bij een etentje en te gebruiken bij (linzen)pasta, rijst, quinoa, aardappels. De saus is vegetarisch, maar je kunt er ook een veganistische variant van maken die net […]

Lees verder Comments are closed
pompoenhummus

Prima Pompoenhummus

Inspiratie opdoen voor een veganistische lunch in Apeldoorn is heel eenvoudig! Ga naar Café Eigen in Apeldoorn, een ambachtelijk eetcafé waar je in de zomer ook heerlijk in de stadstuin kunt vertoeven, en waar ze zoveel mogelijk biologische en/of lokale producten gebruiken. Met nu als winterlunch maar liefst 5 ambachtelijke broodjes met vegetarische of veganistische lekkernijen op […]

Lees verder Comments are closed
vlozaadbrood

Haver-psylliumvezelbrood

Sinds kort heb ik psylliumvezels ontdekt als bindmiddel in o.a. mijn zelfgebakken brood. Voor een gluten- en eivrijbrood gebruik ik vaak banaan of chiazaad als bindmiddel, maar al dat bananenbrood heb ik nu wel een keertje gezien….Smaakt ook niet met een hartig hummusbelegje 🙂 Deze ontdekking van psylliumzaad(vezels) ben ik op mijn werk als diabetesverpleegkundige tegengekomen, […]

Lees verder Comments are closed
havermoutkoekjes

Havermout-appel-noten koekjes

Met Oud & Nieuw heb ik havermout-appel beignets met heel veel kaneel gemaakt en daarna had ik een kom geweekte havermout over. Ik doe hoeveelheden meestal ‘op het oog’ in een kom, ditmaal was mijn oog wel erg groot 😉 Dus nu in het nieuwe jaar deze havermout gebruiken voor koekrotsjes naar eigen smaak! Geweekte […]

Lees verder Comments are closed
paardenbloemjam

Paardenbloemjam zonder suiker

Het is weer (bijna) paardenbloembloeitijd, dus is een recept van deze mooie gele bloemetjes op zijn plaats. Dit keer als een lekkere jam of gelei, zonder suiker.  De paardenbloem hoofdjes lijken op een bloem, maar zijn eigenlijk samengesteld uit een groot aantal kleine gele lintbloemetjes. Er worden veel gezondheidsbevorderende krachten aan paardenbloemen toegedicht, maar dit geldt voornamelijk voor het […]

Lees verder Comments are closed
vegan erwtensoep

Veganistische erwtensoep

De komende week gaat het weer vriezen! En wat is er heerlijker om te ontdooien met een kom dikke erwtensoep! Mijn moeder maakte altijd erwtensoep met schenkel en rookworst en daarbij kregen we roggebrood met Zeeuws spek te eten. Zo kennen de meeste mensen deze verwarmende dikke soep. Wat velen niet weten, is dat een […]

Lees verder Comments are closed
Osawacake

Osawacake, dat is andere koek…

Vandaag heb ik mijn eigen Osawa-cake recept opnieuw uitgevonden! Afgelopen week stond deze op een lunchkaart in een eigentijds cafeetje en werd ik weer enthousiast voor dit baksel 🙂 Soms wil ik ‘s ochtends namelijk wel eens wat anders dan m’n havermoutpap met plantaardige melk, boterhammetje, fruit of groene smoothie. En grappig hoe dat dan werkt […]

Lees verder Comments are closed

Pin It on Pinterest