Archief per trefwoord | pasta

Groen, groener, groentes!

Courgette-Avocado-Pistache-Pasta

Heel veel groenten, heel veel onverzadigde vetzuren, weinig koolhydraten en geen enkel dierlijk product in deze overheerlijke courgettepasta! Maar wel even je hoofd erbij om het klaar te maken….. Courgette-Avocado-Pistachenootjes-Pasta voor 2 personen Benodigdheden: Voor de spaghetti: 3 courgettes; 2 rode uien; 4 knoflookteentjes; 1 prei; 2 bosuien; Kipstuckjes van de vegetarische slager; eetlepel olijfolie; […]

Lees verder Comments are closed
bloemkoolsaus

Bloemkool-Champignon (pasta)saus

Bloemkool in de koelkast en geen zin hebben in een traditionele bereiding? Dan is deze saus een prima idee. Lekker en origineel vind ik. Doet het altijd goed bij een etentje en te gebruiken bij (linzen)pasta, rijst, quinoa, aardappels. De saus is vegetarisch, maar je kunt er ook een veganistische variant van maken die net […]

Lees verder Comments are closed
courgettepasta

Courgettepasta met olijven, ei en feta

Sinds kort heb ik een spiraalsnijder ofwel een spiralizer in mijn bezit. Hiermee kan ik heel makkelijk van groenten slierten maken die gebruikt kunnen worden in plaats van pasta. Superhandig! En omdat ik een beetje aangestoken ben door het ‘minder-koolhydraten-eten-is-goed’ heb ik de spiralizer gebruikt voor een echt lekkere lauwwarme courgettepasta. Deze pasta kan je ook […]

Lees verder Comments are closed
linzenpasta

Peulvruchten Pasta

De VN hebben 2016 uitgeroepen tot het Jaar van de Boon (peulvrucht), want peulvruchten zijn een gezonde, goedkope en lekkere oplossing tegen de honger. In peulvruchten zitten veel eiwitten (aminozuren) en vitamines en kunnen beschermend werken tegen diabetes type 2 en obesitas. Bovendien zijn ze ook nog eens glutenvrij. Meer peulvruchten en minder dierlijke producten […]

Lees verder Comments are closed
zeewierpasta

Zilte Zeewierpasta

Deze week heb ik een overheerlijke zeewierpasta (tagliatelle) gemaakt met zongedroogde tomaatjes, olijven, champignons en nog veel meer lekkere en gezonde groenten. Hoe ik aan die zeewierpasta kom? Door de oplettendheid van Juglen Zwaan van aHealthylife.nl. Deze biologische zeewier is als tagliatelle te gebruiken en een bron van vezels, jodium (14,6 mg/100 gr), omega3 en […]

Lees verder Comments are closed

Pin It on Pinterest