Archief per trefwoord | glutenvrij

linzenpasta

Peulvruchten Pasta

De VN hebben 2016 uitgeroepen tot het Jaar van de Boon (peulvrucht), want peulvruchten zijn een gezonde, goedkope en lekkere oplossing tegen de honger. In peulvruchten zitten veel eiwitten (aminozuren) en vitamines en kunnen beschermend werken tegen diabetes type 2 en obesitas. Bovendien zijn ze ook nog eens glutenvrij. Meer peulvruchten en minder dierlijke producten […]

Lees verder Comments are closed
Avocadotaart

Rauwe Avocado-Notentaart

Onze dochter had op FaceBook een recept gevonden van een glutenvrije taart met veel soorten noten en avocado’s, of ik die ‘even’ wilde maken. Want is puur en rauw, hoeft niet in de oven, dus daar ben je zo mee klaar! Nou….. niet waar dus. Wel het rauwe en pure met supergezonde vetten, maar geen […]

Lees verder Comments are closed
vlozaadbrood

Haver-psylliumvezelbrood

Sinds kort heb ik psylliumvezels ontdekt als bindmiddel in o.a. mijn zelfgebakken brood. Voor een gluten- en eivrijbrood gebruik ik vaak banaan of chiazaad als bindmiddel, maar al dat bananenbrood heb ik nu wel een keertje gezien….Smaakt ook niet met een hartig hummusbelegje 🙂 Deze ontdekking van psylliumzaad(vezels) ben ik op mijn werk als diabetesverpleegkundige tegengekomen, […]

Lees verder Comments are closed
Osawacake

Osawacake, dat is andere koek…

Vandaag heb ik mijn eigen Osawa-cake recept opnieuw uitgevonden! Afgelopen week stond deze op een lunchkaart in een eigentijds cafeetje en werd ik weer enthousiast voor dit baksel 🙂 Soms wil ik ‘s ochtends namelijk wel eens wat anders dan m’n havermoutpap met plantaardige melk, boterhammetje, fruit of groene smoothie. En grappig hoe dat dan werkt […]

Lees verder Comments are closed
kruidcake

Bananen-Boekweit-Kruidcake

In de decembermaand kom ik in alle supermarkten de speculaasartikelen prominent tegen. En loop ik in de stad voorbij een bakkerswinkel, dan komt de geur van pepernoten mij tegemoet 😉 Heerlijk, heerlijk, maar vaak ook zo ongezond zoet met veel geraffineerde suikers. Onlangs heb ik een recept mogen ontvangen bij het Hof van Twello van […]

Lees verder Comments are closed
zeewierpasta

Zilte Zeewierpasta

Deze week heb ik een overheerlijke zeewierpasta (tagliatelle) gemaakt met zongedroogde tomaatjes, olijven, champignons en nog veel meer lekkere en gezonde groenten. Hoe ik aan die zeewierpasta kom? Door de oplettendheid van Juglen Zwaan van aHealthylife.nl. Deze biologische zeewier is als tagliatelle te gebruiken en een bron van vezels, jodium (14,6 mg/100 gr), omega3 en […]

Lees verder Comments are closed
RoomseKervel

Kervel-Aardappel-Groentesoep

De Roomse Kervel stond in mei prachtig te bloeien (de zaden worden straks weer nieuwe kervelplantjes) en het is tijd om er een lekker ‘heidens’ soepje van te maken. Roomse Kervel smaakt wat anijsachtig en als tegenhanger hiervan knip ik ook wat lavas en selderij af uit de kruidentuin. Je kunt ook gewone kervel gebruiken voor deze […]

Lees verder Comments are closed
Vegan Cheesecake

Cheesecake, gluten-ei-zuivelvrij

Voor deze gluten-ei-zuivelvrije cheesecake heb je geen oven nodig, even opstijven in de koelkast of als hulp een kwartiertje de diepvries gebruiken en hij is klaar! Als je wat over hebt ook goed in te vriezen voor een ander feestje 😉 Deze taart is vrij van ei, zuivel, geraffineerde suikers en gluten. De ahornsiroop kun […]

Lees verder Comments are closed
Paardenbloemtapenade

Paardenbloem-dadels tapenade

De wei achter ons huis staat helemaal te stralen van de paardenbloemhoofdjes, prachtig! Paardenbloemen zijn ook nog eens goed en lekker te verwerken in salades, jam en tapenades. Ik las onlangs een leuk recept en heb deze geprobeerd, wat bijgeschaafd en ziehier een heerlijke zoete tapenade voor op je brood, in de sojayoghurt, kwark of […]

Lees verder Comments are closed

Pin It on Pinterest