Archief per trefwoord | champignons

bloemkoolsaus

Bloemkool-Champignon (pasta)saus

Bloemkool in de koelkast en geen zin hebben in een traditionele bereiding? Dan is deze saus een prima idee. Lekker en origineel vind ik. Doet het altijd goed bij een etentje en te gebruiken bij (linzen)pasta, rijst, quinoa, aardappels. De saus is vegetarisch, maar je kunt er ook een veganistische variant van maken die net […]

Lees verder
aspergeroomsaus

Asperges in vega roomsaus

Het is aspergetijd! Van huis uit heb ik meegekregen dat we asperges als volgt eten: gekookte krielaardappeltjes met gesmolten roomboterjus, de gekookte asperges ernaast, meestal uit de oven met kaas en ham erover en een gekookt eitje als finishing touch. Een plantaardige variant is minstens net zo lekker en ook leuk voor niet veganisten om […]

Lees verder
kokosnoot

Oosterse verrassing

Gebeurt het nog wel eens dat je jezelf verbaast of verrast? Nu vandaag verraste ik mezelf in de keuken door deze Oosterse verrassing te maken. Bij de supermarkt een doosje met Gele Oesterzwammen (in de aanbieding 😉 ) gekocht en een zak Chinese wokgroente. Vanavond moest het snel klaar namelijk. Wat nu verder te gebruiken? Bij Chinees denk […]

Lees verder
geleschotel

Gouden Schotel

De winter zal ons geen knollen voor citroenen verkopen! Integendeel alle wintergroenten staan garant voor veel vezels, vitamines en mineralen, die we in de winter goed kunnen gebruiken. En wintergroente hoeft niet duur te zijn. Echte wintergroenten zijn o.a. andijvie, boerenkool, aardpeer, knolselderij, Chinese kool, pastinaak, pompoen,  raapstelen, rode bieten, rode kool, rode ui, savooiekool, […]

Lees verder
Wereldbord

Bamboe Wereldbord met paddestoelenragoût

Afgelopen week heb ik een hele stapel Oxfam Novib Wereldborden besteld en mogen ontvangen. Ze zijn gemaakt van bamboe en vaatwasmachinebestendig 😉  Je ziet de wereldkaart, deze is opgebouwd uit pictogrammen die de verschillende leefstijlen op de wereld symboliseren. Een prachtig voorbeeld van het  ‘zelfdoen’ van mensen in ontwikkelingslanden, Oxfam Novib stelt: “Mensen in ontwikkelingslanden […]

Lees verder