courgettepasta

Courgettepasta met olijven, ei en feta

Sinds kort heb ik een spiraalsnijder ofwel een spiralizer in mijn bezit. Hiermee kan ik heel makkelijk van groenten slierten maken die gebruikt kunnen worden in plaats van pasta. Superhandig!

En omdat ik een beetje aangestoken ben door het ‘minder-koolhydraten-eten-is-goed’ heb ik de spiralizer gebruikt voor een echt lekkere lauwwarme courgettepasta. Deze pasta kan je ook veganistisch maken door simpelweg het ei en de feta weg te laten.

COURGETTEPASTA MET OLIJVEN, EI EN FETA VOOR 2 PERSONEN

Ingrediënten: 2 courgettes in slierten, een bak gehalveerde kerstomaatjes, 4 tenen knoflook, eetlepel kappertjes, 2 rode uien in stukjes, 1 prei in ringetjes, 1 bosui in ringetjes, blik tomatenblokjes, 20 olijven in ringetjes, 2 eieren, 100 gr. feta in blokjes, olijfolie (extra vierge), eetlepel balsamicoazijn, 1/2 uitgeperste citroen, peper(korrels), (zeekraal)zout, eetlepel oregano, eetlepel Italiaanse kruiden, (Hongaarse)paprikapoeder.

Verder heb je nodig een spiraalsnijder of juliennesnijder, pannetje voor het koken van de eieren, wok en ovenschaal

Bereiding: marineer als eerste de gehalveerde kerstomaatjes in een ovenschaal met een scheut olijfolie, 1 gesnipperde rode ui, 2 geperste knoflookteentjes, de bosui in ringetjes en peper, zout naar smaak en de Italiaanse kruiden. Verwarm de oven voor op 160-175 graden en zet de schaal ca. 15-20 minuten in de oven. Bij een combi-grill oven is 10 minuten voldoende. Kook de eieren ca. 7 minuten.

Verwarm in de wok een scheut olijfolie en bak daarin 5 minuten de andere rode uistukjes, de gesneden preiringetjes en 2 geperste knoflookteentjes, voeg daarna het blik met de tomatenstukjes, de 20 olijvenringetjes, de paprikapoeder en de oregano toe en verwarm alles nog zo 10 minuten op een ‘laag vuurtje’.  Was de courgettes en snijd de kapjes eraf. Maak er met de spiralizer of juliennesnijder spaghettisliertjes van. Doe de courgettepasta in een grote kom met de scheut balsamicoazijn, het citroensap, de fetablokjes en de eetlepel kappertjes. meng dit goed.

Doe de gemengde courgettesliertjes bij de pastasaus in de wok, roer alles goed door en voeg daarna de tomaatjes uit de oven toe. Garneer met eiplakjes. 

Deze maaltijd bevat ca. 28 gram koolhydraten per persoon. 

, , , , ,

5 reacties op Courgettepasta met olijven, ei en feta

  1. Claudia Flameling 22 februari 2017 op 21:44 #

    Debby Berends als je dit recept wilt proberen mag je mijn spiraalsnijder wel lenen. Ik vind het ideaal! Ook voor winterwortels (die zijn voor Ties niet aan te slepen)!

  2. Ronald de Caluwé 22 februari 2017 op 23:43 #

    Ja, het was heerlijk!

  3. Kristel Jochems 23 februari 2017 op 00:43 #

    Morgen maken!