Groen, groener, groentes!

Courgette-Avocado-Pistache-Pasta

Heel veel groenten, heel veel onverzadigde vetzuren, weinig koolhydraten en geen enkel dierlijk product in deze overheerlijke courgettepasta! Maar wel even je hoofd erbij om het klaar te maken…..

Courgette-Avocado-Pistachenootjes-Pasta voor 2 personen

Benodigdheden:
Voor de spaghetti: 3 courgettes; 2 rode uien; 4 knoflookteentjes; 1 prei; 2 bosuien; Kipstuckjes van de vegetarische slager; eetlepel olijfolie; zout, peper, kurkuma naar smaak; Italiaans kruiden; 2 eetlepels Tamari of soyasaus.

En voor de avocadosaus: halve citroen; handje verse basilicum; 2 rijpe avocado’s; handje gepelde pistachenootjes; extra-vierge olijfolie; peper en (zeekraal)zout.

Werkwijze:
Maak slierten van de courgettes met een spiralizer of smalle schaaf en doe deze in een vergiet met een heel klein beetje (zeekraal)zout. Snij de vegan kipreepjes in kleine stukjes. Maak van de prei en bosui dunne ringetjes en snijd de uien in stukjes. Schil de avocado’s en ontpit ze, pers de halve citroen uit.

Bak (in een wok) de kipstukjes samen met 3 uitgeperste knoflookteentjes in een beetje olijfolie mooi bruin. Voeg daarna de uien toe, bak paar minuten mee, bestrooien met peper en kurkuma en Italiaanse kruiden naar smaak. Afblussen met 2 eetlepels Tamari of soyasaus en daarna de preiringetjes erbij doen en 8-10 minuten zachtjes sudderen.

Verwarm halverwege in een andere wok/koekenpan beetje olijfolie en doe daar de courgetteslierten met 1 geperst knoflookteentje in en laat zachtjes in 3-5 minuten gaar bakken/warm worden.

Doe in een blender/keukenmachine/staafmixer het avocado-vruchtvlees, het uitgeperste citroensap, beetje gemalen peper en zout, de pistachenootjes, de verse basilicum en zoveel extra-vierge olijfolie als nodig is om een egale saus van te krijgen.

Serveer de warme courgettepasta met erbovenop het kipreepmengsel en de avocado-pistachenootjessaus, garneer met dunne reepjes bosui en basilicumblaadjes.

Tip: In plaats van de vegan kipstukjes, kun je ook door het ui-preimengsel 15-20 kalamata- of groene olijven in ringetjes doen.

, , , , , , , , , ,

2 reacties op Courgette-Avocado-Pistache-Pasta

  1. Christien Oudbier 22 april 2017 op 19:28 #

    Dat lijkt me echt heerlijk!!!!

    • Hanneke 23 april 2017 op 12:50 #

      Ja, dat is het ook Christien. Superlekker!