Opti3 capsules

Opti3 algenolie bevat DHA én EPA

Hoe onderscheidt onze algenolie zich van andere Omega-3 oliën?

De algenolie.
Opti3 is een unieke algenolie van een nieuwe generatie Omega-3 vetzuren en bijna de enige Omega-3 algenolie op dit moment op de markt met hoge doses DHA en EPA (200 mg DHA en 100 mg EPA per capsule). De algen worden geteeld onder gecontroleerde voorwaarden en omstandigheden, niet in de buurt van oceanen, zodat dit ecosysteem niet belemmerd of vernietigd wordt. De algen hebben geen nadelige invloed op de visstanden of hun natuurlijke voedselbronnen. Dus 100% plantaardig én met het Vegan Keurmerk.

De Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) van algen DHA in Europa:

De maximale toegestane dosisportie van algen DHA is in Europa 200 mg. Daarom is dit ook de hoeveelheid die gebruikt wordt in de Opti3 capsules. Eén van de belangrijkste doelen van Opti3 is een product te hebben dat geschikt, veilig en goedgekeurd is voor verkoop aan klanten wereldwijd. Zie ‘Statement on the addition of DHA-rich oil from micro-algae’ van de EFSA (European Food Safety Authority).

De capsule/het omhulsel.
Anders dan de conventionele dierlijke gelatine capsules, is de Opti3 capsule van pure plantaardige oorsprong en bevat het geen dierlijke bestanddelen (gemodificeerd aardappelzetmeel, veganistische glycerol, Carrageen zeewier, mono-en diglyceriden van vetzuren), daarom zijn de capsules een eerste keuze voor vegetariërs en veganisten.
Ze zijn vrij van oplosmiddelen, vrij van genetisch gemodificeerde organismen, vrij van hexaan, ze hebben niet het risico BSE te bevatten en ze worden geproduceerd onder de meest hygiënische omstandigheden.

Voedingsovergevoeligheden en -allergieën.
Onze algen Omega-3 olie is vrij van tarwe, gluten, zuivel, suiker en GM (genetisch gemodificeerde) ingrediënten. Onze Omega-3 olie is vrij van dierlijke producten, derivaten of bijproducten, toxines en verontreinigde stoffen. Mensen die allergisch zijn voor vis(olie), zijn meestal allergisch voor de vis-eiwitten.

Disclaimer: voordat u supplementen gaat innemen is het advies bij klachten uw huisarts  te consulteren, deze weet uw medische geschiedenis en kan informatie hierover geven. Gebruikt u antistollingsmiddelen (coumarinederivaten zoals: acenocoumarol en fenprocoumon) overleg dan altijd met uw huisarts voor u de Opti3 capsules gaat gebruiken.

Zie voor meer informatie hoe u mede de oceanen kunt helpen onze webwinkel www.aandachtswinkel.nl

, , , , , , ,

10 reacties op Opti3 algenolie bevat DHA én EPA

 1. Drs. AF Hendriks 10 februari 2011 op 19:13 #

  Geachte heer/mevrouw,

  Graag zou ik van u vernemen wat het gehalte aan EPA is van de bovengenoemde Opti3 capsules. Ik zou het graag in mijn dierenartspraktijk willen verkopen als alternatief voor visolie gezien de ongewenste overbevissing. Via welke groothandel zou ik het kunnen betrekken ?

  vriendelijke groeten, Allard Hendriks

 2. Anja 2 maart 2011 op 14:47 #

  Beste,

  Ik zou ook graag weten wat het gehalte aan EPA is!
  Waar kunnen wij dit kopen?

  Vr gr,
  Anja

  • hanneke 6 maart 2011 op 17:33 #

   Beste Anja,

   Dank voor uw reactie.
   Het gehalte aan EPA in de Opti3 capsules is 40 mg per dagdosering. Voor de volledige samenstelling van de capsules kunt u kijken op de volgende link: https://www.omega3capsules.nl/samenstelling/

   Hartelijke groet, Hanneke de Caluwé Algen Omega-3 capsules

  • hanneke 6 maart 2011 op 17:36 #

   Beste Anja,

   En bestellen van de Opti3 capsules kan via onze webwinkel: https://www.omega3capsules.nl/winkel/

   Hartelijke groet, Hanneke de Caluwé, Algen Omega-3 capsules

 3. Marijke v 17 mei 2011 op 13:41 #

  Hallo, ik ben benieuwd naar de smaak/geur van de olie. Ik wil het gebruiken in zelf samengesteld vers vleesvoeding voor katten. Visolie heeft zo’n sterke geur/smaak dat de meeste katten het voer weigeren te eten zelfs als er maar een drupje doorheen zit. Capsules zijn te groot om in het voer te verstoppen.

 4. Hanneke 17 mei 2011 op 20:33 #

  Beste Marijke,

  De smaak en geur van de Opti3 capsules is minder sterk dan die van visolie capsules. Zelf heb ik 2 katten die hun voer wel eten met de inhoud van een capsule over hun brokken. Je kunt de capsules goed doorprikken, de olie is erg vloeibaar en stroomt er gemakkelijk uit.
  Ik zou zeggen bestel een pot om het uit te proberen!

  Hartelijke groet,
  Hanneke de Caluwé, Algen Omega3 capsules

 5. Marieët de Roos 21 februari 2012 op 17:08 #

  Beste,

  Ik heb net 6 potten Opti3 besteld, maar nu zie ik dat er in het omhulsel Eucheuma zeewier wordt gebruikt. Dit is E407a en wordt aangegeven als een toevoeging waar je voor op moet passen volgens een onderzoek uit 1969. De gevolgen bij overmatig gebruik zouden behoorlijk zijn, maar is dit wel zo? Ik snap dat ook veel natuurlijke middelen giftig kunnen zijn, maar is rood zeewier wel echt zo slecht?

  Hebben jullie hier zelf onderzoek naar gedaan?

 6. Joe 30 juni 2012 op 16:39 #

  Jullie schrijven dat de maximale toegestane dagelijkse dosis van algen DHA in Europa 200 mg is, maar volgens de bron die jullie aanhalen is dat helemaal niet het geval.
  Daar staat namelijk dat 200mg de maximale toegestane hoeveelheid is PER PORTIE, zodat men 7 porties DHA uit algen bevattende voeding kan gebruiken en toch onder de 1.5 GRAM PER DAG kan blijven.

 7. Anna 1 januari 2014 op 18:30 #

  Hoe kan ik jullie producten bestellen. De hierboven genoemde URL’s leiden naar een 404 pagina. De hieronder genoemde nieuwe URL naar aandachtswinkel.nl retourneert een 403 error pagina.

 8. Hanneke 1 januari 2014 op 19:14 #

  Dag Anna, dank voor je reactie. Je kunt onze producten (de algen omega3 capsules) bestellen op onze website van de Aandachtswinkel: http://www.aandachtswinkel.nl